Anadirsitio
Image default
Architecture

Waarom we sokken met kerst geven

Waarom geven we elkaar wel sokken als cadeau met kerst. Maar niet als je jarig bent. We hebben het uitgezocht…

Sokken als cadeau bij een verjaardag

Sokken als cadeau bij een verjaardag. Dat zien we niet vaak. Liever geven we de jarige job cadeau’s waarvan ze kunnen smullen. Zoals een fles wijn of een pakket met kaasjes en borrelnootjes. Ook bloemen staan in het lijstje van de top drie wat voor verjaardagen wordt gegeven. Gek in dit rijtje komen sokken niet voor. En dat terwijl ze met de kerstdagen juist heel vaak cadeau worden gegeven. Hoe kan dat nou? Misschien vinden we sokken voor een verjaardag niet feestelijk genoeg. Misschien staat het ook wel wat te goedkoop. Maar wat is het verschil met de kerst dan?

Sokken als cadeau bij kerst

Met kerst geven we elkaar maar wat graag sokken cadeau. Een setje herensokken, leuke damessokken. En echte wintersokken. Van die dikke gebreide wollen sokken met een Noors patroontje en met antislip profiel op de zool. Heerlijk voor binnen. De reden dat we met kerst vaak sokken geven is dat je soms gebonden bent aan een bepaald budget. Als je dan al een cadeautje hebt gekocht en er nog een klein geldbedrag blijft openstaan, is het geven van een paar sokken altijd goed. De ontvanger heeft er namelijk altijd wat aan! Tenminste… als jij wel zijn of haar maat goed inschat. Gelukkig hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Want de meeste sokken zijn geschikt voor 3 maten.

Heb je een lootje getrokken en heb je nadat je de spulletjes op het lijstje gekocht hebt, nog een geldbedragje over? Kies dan voor een paar sokken. Das altijd goed. Een aanrader is trouwens de huissokken van Noorse wol. Lekker warm, je ziet ze hier op de afbeelding staan. Als je deze besteld, kijk dan wel even of er een antislip profiel op de zool zit. Anders kun je ermee uitglijden. Wol op vloeren is namelijk niet zo’n beste combinatie.