Anadirsitio
Household

Voelen zij, die het belangrijkste zijn in je leven zich veilig ?

Je zegt ons altijd hoeveel je van ons houdt en dat we meer waard zijn dan al het geld en de waardevolle edelstenen  in de wereld. Vertel me dan eens Papa waarom al jouw geld op de bank staat en waarom Mama’s juwelen veilig opgeborgen zitten in de kluis, terwijl wij ‘s nachts alleen moeten slapen in een onbeveiligd huis zonder goede sloten, zonder afsluitingen of alarmsystemen. Voor het geval dat je vergeten bent wat het is om een kind te zijn, zal ik het je even zeggen. ’s Nachts zijn we bang. Elk geluid dat we horen, of het nu het kraken van de vloerbedekking is of de wind buiten, steeds zijn we ervan overtuigd dat er iemand probeert binnen te breken in ons huis. Nee, we maken ons geen zorgen of onze bezittingen veilig zijn of als je nieuwe dingen voor ons kan kopen, maar we zijn wel bang dat er een vreemde in ons huis zit en binnendringt in onze slaapkamer. We zijn bang dat ze ons komen halen. We willen ons veilig voelen.

Vooraleer je zorgen te maken over de beveiliging van je eigendom, je geld en je juwelen, wees vooral bekommerd over de veiligheidgevoelens van je kind. Vervang oude gebroken sloten en zwakke krakende deuren want vooral deze zijn echt angstaanjagend. Haal er een slotenmaker bij om de sloten na te zien en om camera’s en lichten en ook een alarmsysteem te laten installeren. Laat alle problematische sloten en sleutels repareren, want we willen toch niet worden opgesloten in de badkamer of de slaapkamer omwille van een vastgeraakt slot.

Kinderen voelen het aan als hun ouders zich veilig voelen en dus voelen zij zich ook des te veiliger. Er zijn in Londen heel wat slotenmakers die ons dat veiliger gevoel kunnen bezorgen.

Ja, het kan wel wat kosten, maar dat is ook zo met het bankieren en met het verzekeren van je kluisinhoud en heb je dan niet wat over om juist datgene dat zoveel meer waard is te beveiligen. Onze gevoelens en onze angsten maken integraal deel uit van onze persoonlijkheid. We blijven kinderen en we hebben jullie nodig om ons veilig te voelen.

Michael maakt deel uit van “Locksecure”, een slotenmakerij in Utrecht die alle diensten i.v.m. slotenmakerij verleent in en rond de Randstad. Bezoek http://www.locksecure.nl  of bel 010 – 742 03 74 voor elke nood i.v.m. slotenmakerij of beveiliging.

http://www.locksecure.nl/