Anadirsitio
Image default
Travel

Redenen om in Schotland je vakantie te vieren

Schotland is een prachtig en ruig land, waar het fijn vakantie vieren is. Maar er zijn zoveel aantrekkelijke bestemmingen, waarom zou je dan voor Schotland kiezen?

Prachtige natuur en landschappen

De natuur en het landschap in Schotland zijn overweldigend. Als je door Schotland rijdt, bijvoorbeeld de Snow Roads Scenic Route door Cairngorms National Park, voel je jezelf onderdeel van het landschap. En wat te denken van de stoere kastelen, die als trotse wachters uitkijken over de Highlands?

Schotten zijn gastvrij

De Schotten hebben de reputatie van ruige strijders. Trots, nationalistisch en een tikkeltje koppig. Die reputatie is misschien niet helemaal onterecht. Maar als je het land bezoekt, maakt hen dat trots. Je wordt dan ook met grote vriendelijkheid en gastvrijheid verwelkomd. De gesprekken in de pub zijn hartelijk en het eten is veel meer dan alleen Haggis. De Schotse zalm is uitmuntend en ook de wildgerechten zijn niet te versmaden.

Whisky

Een andere grote trekker van Schotland is de whisky. Het lijkt soms wel alsof er een stokerij op elke straathoek zit. 

De Highland games

In de zomer is een bezoek aan de Highland Games natuurlijk onmisbaar. Tijdens de Highland Games komt alles voorbij: doedelzakmuziek en dans, maar ook ruige sporten als boomstamwerpen, touwtrekken en tonrollen.

Maar Schotland kent zoveel bijzondere festivals, zoals het immens populaire Royal Tattoo in Edinburgh, de Hogmanay (Oud en Nieuw, ook in Edinburgh), de Six Nations Rugby kampioenschappen, en vele anderen.

Betaalbaar luxe verblijf in Schotland: Glamping

Een ding wat in het nadeel van Schotland werkt, is dat het land relatief duur is. Vooral als je iemand bent die van luxe houdt. Gelukkig is er een nieuwe vorm van vakantievieren: Glamping. Bij Glamping in Schotland verblijf je in een lodge of een grote safaritent die van alle gemakken is voorzien: goede bedden, een keuken en eettafel en zelfs een verwarming.

Met Glamping is zelfs de prijs geen excuus meer om Schotland te negeren. Boek vandaag, op www.glampings.nl.

https://glampings.nl/