Anadirsitio
Business and Services

Paruzzi is er voor VW-liefhebbers als jij

Tot 1 oktober van het jaar 1952 waren de versnellingsbakken van Kevers on-gesynchroniseerd. Na die tijd was sprake van synchronisatie van de versnellingen twee tot en met drie. En uiteindelijk was sprake van een volledige synchronisatie. Iedere Kever versnellingsbak draagt een code zodat snel duidelijk wordt of het bouwjaar van jouw Kever hetzelfde is als het bouwjaar van de versnellingsbak. De code vind je rechts op de versnellingsbak en deze begint altijd met twee letters. De nummers die volgens vertellen je wat het bouwjaar is. Hierbij zijn zowel de dag als de maand en het jaar aangegeven.

Ben je nieuwsgierig naar de overbrengingsverhoudingen? We hebben een mooi overzicht gemaakt van het aantal tanden en de overbrenging, gerangschikt naar versnellingsbakcodering. Voor Kevers met een 1300 cc motor staat een lijst met overbrengverhoudingen en motorvolume. Je ziet het: Paruzzi is veel meer dan een webwinkel. We geven de kennis die wij in huis hebben ook graag door. Als je geïnteresseerd bent in nog meer achtergrondinfo, handige weetjes en leuke feitjes, kijk dan eens bij ‘technische info’.

Webwinkel met VW onderdelen

De Paruzzi webwinkel is verbazingwekkend veelzijdig en compleet. Zo kun je eindeloos veel Keveronderdelen bestellen, net als parts voor de Spijlbus, de Panoramabus en de T25/T3 bus. Heb jij een Karmann Ghia in je bezit of een Kübel? Ook dan is Paruzzi jouw nummer 1 online shop!

De Kever was en is bijzonder populair. Misschien is het zelfs wel de meest bekende en geliefde Volkswagen. Dit model kwam de fabriek uit tussen 1938 en 2003. De eerste jaren stond de Kever nog bekend als VW Typ 1, 1200 en 1300. Waarbij de getallen verwijzen naar de cc-inhoud van de motor. Toen ‘het volk’ het standaard had over Kever, heeft de fabrikant deze naam overgenomen. In totaliteit zijn er zeker 20 miljoen exemplaren gemaakt. Zo’n lange periode is een unicum. Wil je nog meer weten over de Kever? Of heb je een technische vraag? De Paruzzi-helpdesk zit er klaar voor!

https://www.paruzzi.com/