Anadirsitio
Image default
Shopping

kamer afkoelen

Ik reed onlangs mijn oprit op toen de DJ op de radio kwam en aankondigde dat haar airconditioning in haar huis midden in een hittegolf was uitgegaan.

Maar tot overmaat van ramp kon het reparatiebedrijf bijna 3 weken niet thuiskomen vanwege het aantal kapotte airconditioners dat ze op hun schema hadden.

Dat bracht me tot de gedachte: hoe leefden mensen ooit zonder mobiele airco? Maar ook, hoe zou mijn familie ons huis koel houden?

Kijk, in ons nieuwe huis hebben we niet de typische HVAC-eenheid die een uitdaging kan vormen om ons huis koel genoeg te houden tijdens echt hoge temperaturen, maar we hebben ook geen erg hoge elektriciteitsrekening.

Dus dit is een afweging die ik bereid ben af te handelen, maar door een aantal mensen die het radiostation bellen om onze huizen koel te houden wanneer de airconditioning op de fritz staat (of helemaal niet is) is een uitdaging die we allemaal lijken op een of ander moment onder ogen te zien.

Een kamer afkoelen

Hier zijn een paar tips om je te helpen de hitte te verslaan en je huis koeler te houden wanneer de airconditioning niet goed genoeg werkt of helemaal uit is gegaan:

1. Sluit de ramen

Wanneer de airconditioning op de fritz staat, moet u voorkomen dat de zon door uw ramen komt. Als je jaloezieën gebruikt, kunnen ze je daar enorm bij helpen.

Maar je moet de jaloezieën gesloten houden. Sommige mensen rollen ze op om het zonlicht naar boven en naar buiten te houden. Terwijl andere mensen ze naar beneden sluiten omdat het een donkere sfeer creëert. Dit is echt een persoonlijke keuze waarvan je denkt dat die beter werkt.

2. Sluit de deuren

Je zou er versteld van staan ​​hoeveel warmte er door je deuren stroomt. Zelfs als je een hor of stormdeur hebt.

Licht kan in feite gelijk staan ​​aan warmte. U moet uw huis dus donker houden en de deuren goed sluiten om die overtollige warmte uit uw huis te houden.

3. Ijs en een ventilator

Dit is een old school truc die mensen jaren geleden gebruikten, terwijl de meeste mensen geen airconditioning hadden. Ze zouden ijs in een grote kom doen.

Dan plaatsten ze die kom op een locatie waar de beste Dyson ventilator eroverheen zou blazen. Dit zorgt voor een koel, mistig briesje dat heerlijk aanvoelt op warme dagen.

4. Katoenen lakens op het bed

Toen we naar ons nieuwe huis verhuisden, was het even wennen om geen traditionele HVAC-unit te hebben. Ik was gewend om een ​​huis te hebben dat te koud en niet te warm was.

Maar het eerste dat ik deed om mijn slaapkamer een beetje comfortabeler te maken, was mijn dekbed ‘s nachts terug te draaien en ervoor te zorgen dat we alleen katoenen lakens gebruikten. Katoen ademt waar andere materialen dat niet doen en dit kan ervoor zorgen dat je nachten een stuk warmer worden.

5. Gebruik die plafondventilatoren

Plafondventilatoren zijn een enorme hulp om uw huis koel genoeg te houden. Ze zorgen ervoor dat de lucht constant in beweging blijft, wat natuurlijk uw huis afkoelt. Je kunt ze kopen bij Coolblue.

Maar zorg ervoor dat de ventilatoren tijdens warm weer tegen de klok in draaien. Dit helpt je huis beter af te koelen.

6. Focus op jou

Soms, als u de kamertemperatuur niet kunt verlagen, kunt u uw lichaamstemperatuur nog steeds verlagen. U kunt dit doen door koude dranken te consumeren, een koele doek om uw nek of pols aan te brengen en door koelere (en ademende) kleding aan te trekken.

Maar probeer ook eens 2 liter flessen in te vriezen met water erin. Leg ze dan onder je voeten. Ik doe dit om ons en onze konijnen koel te houden. Als het helpt om een ​​warmbloedig konijn koel te houden, zou het je ook moeten helpen.

7. Gebruik uw uitlaatventilatoren

De meeste mensen hebben afzuigventilatoren in zowel hun badkamer als hun keuken. Als je ze hebt, gebruik ze dan.

Kortom, de manier waarop ze stoom uit uw huis kunnen halen tijdens het koken, ze kunnen ook warmte uit uw huis halen.

8. Whole House Fans zijn geweldig

Totdat we thuis aan het winkelen waren, had ik nog nooit een hele huisfan gezien. Ze bevinden zich voornamelijk in oudere huizen, maar nadat ik er een in gebruik heb gezien, wil ik er echt een bij ons thuis.

Kortom, het is deze ventilatieopening (meestal in een gang) die je aan een knop draait, de ventilatieopening gaat open en de ventilator gaat aan. Vervolgens zuigt het alle warme lucht uit je huis. Hier zijn enkele van de voordelen van een hele huisventilator als je geïnteresseerd bent.

9. Open ramen strategisch

In ons oude huis bleef het behoorlijk koel, maar ik betaalde er een hoge prijs voor toen de elektriciteitsrekeningen kwamen. Elke zomer verklaarde ik de oorlog aan mijn elektriciteitsrekening en probeerde ik verschillende dingen om deze te verlagen en ons huis natuurlijk koel te houden.

Dus een van de dingen die ik deed, was onze ramen strategisch openen. Ik ben een vroege vogel en ik ben wakker als het ‘s ochtends nog buiten koel is. Dus ik zou ‘s ochtends de ramen openen om het huis af te koelen en ze dan sluiten als het buiten warm werd. Op die manier zou ons huis ‘s ochtends in ieder geval op een redelijke temperatuur zijn.

10. Energiezuinige lampen

Gewone gloeilampen zijn niet energiezuinig, maar ze veroorzaken ook een ander probleem. Ze stralen veel overtollige warmte uit wanneer ze energie produceren.

Wat natuurlijk een probleem veroorzaakt als je geen airconditioning hebt, omdat het het probleem van warmte alleen maar verergert. Stap daarom over op energiezuinige lampen. Ze produceren niet zoveel warmte.

11. Strategisch koken

Mijn schoonmoeder heeft me deze tip geleerd om je huis koel te houden als de temperatuur buiten warm wordt. U wilt ‘s ochtends met uw fornuis koken wanneer het buiten koeler is of stoppen met koken met uw fornuis. Slim is ook om een inductiekookplaat te gebruiken.

Maar je kunt nog steeds koken door andere methoden te gebruiken. Je kunt je crockpot, Instant Pot, je grill, een raketkachel of buiten koken om nog steeds heerlijke maaltijden te hebben zonder je huis op te warmen,

12. Voeg wat permanente schaduw toe

Als uw huis geen bescherming tegen de zon heeft, blijft het er direct bovenop vallen. Dit is een probleem omdat het betekent dat je huis superheet wordt.

Maar u kunt dit oplossen door luifels aan uw ramen toe te voegen, overdekte veranda’s die voor wat schaduw zorgen en zelfs schaduwbomen toe te voegen. Hoe minder de zon rechtstreeks op uw ramen kan vallen, hoe beter u af bent en hoe koeler u blijft.