wat brengen nieuwe horlogemerken, zoals Cluse teweeg in de wereld van merkhorloges?

Bekende horlogemerken versus nieuwkomers

Elk jaar staan we een aantal nieuwe horlogemerken aan de deur te kloppen. Een zo’n nieuwe brand is Cluse. Cluse horloges bestormen op dit moment de fashionshows en we zien de dat ze heel snel aan populariteit winnen. Maar hoe zit dat dan met de bekende merken, zoals Fossil en DKNY? Wat betekend het voor hun als er weer eens nieuw merk in de markt wordt gezet?

Cluse horloge; groei door de minimalistische trend

De opkomst van het Cluse horloge kan je niet ontgaan zijn. In snel tempo veroverd het de harten van de dames en om menig pols ‘shined’ al een Cluse horloge. Maar wist je dat het merk al meer dan 10 jaar bestaat? Ongelofelijk toch dat dan ineens een brand zo in de spotlights komt te staan. Hoe verklaren we dat? In het geval van Cluse ligt de verklaring in het feit dat de minimalistische trend zich zo sterk manifesteert. De Cluse horloge collectie is geënt op de minimalistische stijl en profiteert nu maximaal van de trend. Hiermee is het succes van Cluse verklaard.

DKNY horloges en de impact van nieuwkomers

Wat we zien is dat DKNY horloges eigenlijk niet inspelen op trends. De designs blijven zoals ze zijn, met soms een subtiele verwijzing naar wat op het moment ‘hot’ is. DKNY horloges zijn de afgelopen seizoenen zeker wel versoberd, maar van echt minimalistisch kun je niet spreken. DKNY horloges waren al geen horloges waarbij veel extra’s in de vorm van steentjes of andere toevoegingen werden gedaan. Het design op zich spreekt voor zich en daarmee maar DKNY zeker een ‘statement’. Koersvast bij veranderende windrichting. De impact van nieuwkomers op DKNY horloges is daarmee dan ook gering te noemen.

Fossil horloges passen zich aan

Fossil horloges zien we meebewegen met de stromingen in de mark. Vintage blijft wel het uithangbord, maar de designs laten in het verloop van de tijd weldegelijk een veranderd beeld zien. Een beeld dat duidelijk anticipeert op trends in de markt, zonder de eigen identiteit te verloochenen. Als we de Fossil horloges vergelijken met de trendy Cluse horloges, dan is Fossil veel breder in haar horlogestijlen binnen de collectie. We zien minimalistische stijlen maar ook klassieke en zelfs sportieve Fossil horloges. Daarnaast is de range van prijzen ook veel breder. Goed beschouwd kunnen we dan ook stellen dat Fossil horloges meer allround horloges zijn. Dat zien we terug bij bijvoorbeeld de horlogebanden. Horloges met lederen, stalen, siliconen en zelfs nylon horlogebanden zien we terug bij de Fossil horloges

http://clusewatches.com/nl/